vineri, 29 ianuarie 2010

În lipsă de material audio demn de urechile voastre sensibile, suntem nevoiți... adică sunt nevoit, adică eu, subsemnatul Dorin Mușăroiu care mis, redactor șef al acestei publicații, să umplu spațiul de mai jos cu câteva poze ciudate pe care le-am găsit recent, inaugurând astfel, la fix, o nouă rubrică numită:
WTF man?


Dacă cu ocazia următoarei expediții de localizare a plantațiilor de prin pădurea din vecinătatea orașului dai peste chestia asta, să nu sari cu lingurița să o înfuleci! Oricât de delicios ar arăta, Hydnellum Peckii asta, e o ciupercă necomestibilă, membră a unei specii care produce spori pe suprafaţa unor ţepi verticali crescuți din pălărie. O veți găsi prin pădurile din Europa și America de Nord. Din cauza aspectului ciudat e denumită popular ciuperca "hemoragica" sau "căpșuna cu frișcă”, iar ingestia ei provoacă hemoragii. sursa


Încă o imagine colorată frumos. Se pare că sunt genul de Dorin căruia îi plac culorile. Această poză e făcută din avion unor lacuri de evaporare dintr-o fermă de sare undeva lângă San Francisco. Cică diferitele organisme care există în aceste lacuri, produc spectaculoasele culori în funcție de gradul de salinitate al apei. Algele numite Dunaliella produc pigmenții verzi în mediul cu salinitate scăzută, dar care devin roșii când zac în saramură. Culoarea portocalie din apa cu salinitate medie e cauzată de milioane de creveți minusculi din specia Blieacumwhaaateewaaa.



Aparatul numit spectrograf interpretează intensitatea, frecvența și nu mai stiu ce al sunetului și le reprezintă grafic, producând prin intermediul unui algoritm o imagine numită spectrogramă. Această metoda face posibilă vizualizarea sunetului în culori. Pe partea B a single-ului din 1999 „Windowlicker" al lui Richard D. James (D de la dement), cunoscut sub numele de artist Aphex Twin, se găsește o piesă ciudată numită ”Formula”. Vizualizând sunetele acestei piese cu ajutorul unei spectrograme se revelează imaginea de mai sus. (sursa)
Aplicând aceeași metodă sfârșitului piesei Windowlicker, vom descoperi această spirală:




Cu toate că lichidele îngheaţa şi se evaporă rapid în atmosfera subţire a planetei Marte, vântul persistent de acolo poate produce dune de nisip gigantice cu aspectul unui lichid prelins, așa cum se poate observa și în poza de mai sus, făcută prin telescop de către prietenii noștri de la NASA. sursa


În 1957 oficialii din Tulsa County s-au gandit că ar fi o idee bună să trimită un mesaj generației următoare prin intermediul unei „capsule a timpului”. Au construit un buncăr subteran în fața tribunalului local în care au introdus cu grijă o mașina Plymouth Belvedere nou-nouță, aleasă pentru că aceasta simboliza, după părerea lor "ingeniozitatea industrială americană". Au mai lasat și niște canistre de benzina cu plumb, și un schimb de ulei pentru orice eventualitate. Capsula urma să fie deschisa cu 50 de ani mai târziu, cu ocazia sărbătoririi centenariului întemeierii statului Oklahoma.
În 2007 s-a organizat marele eveniment de deschidere a capsulei. În fața presei, oficialităților și sutelor de localnici entuziasmați, buncărul a fost dezgropat și...


... în mod evident ingeniozitatea americană nu se extinde asupra principiului izolării, pentru ca buncărul era inundat iar mașina a stat in toți acești ani sub un metru de apă. Idiots!
(mai multe capsule ale timpului aici)

4 comentarii:

  1. hey! chiar nu am mai auzit nimic de Doru Musaroiu de un car de timp :).Welcome back!;) Am o intrebare legata de prima carte: Se mai gaseste prin librarii? :)

    YKW (you know who :))

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc de interes YKW.Daca te referi la cartea "cu gel si cercel" trebuie sa te anunt cu regret ca toate exemplarele au fost adunate si arse in piata universitatii cu ocazia ultimei mineriade. Mai am doar manuscrisul pe undeva prin beci. Te invit oricand cu drag la mine la o lectura privata si corn/cola.

    RăspundețiȘtergere
  3. ar fi pacat ca manuscrisul sa ajunga in burta soriceilor de beci...ce dezamagitzi ar fi cei de biblioteca! Cred ca ar fi foarte utila - pentru tinerii cititori- o scurta trecere in revista a punctelor esentziale. m? ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  4. mda.. buna idee. am sa o prupun redacorului odata ce-i trece supararea. inca nu vorbeste cu mine din cauza incedentului din turcia cand am incercat sa cumpar arme cu pasaportul lui. asta sa intamplat acu trei ani asa ca nu cred ca mai tzine mult

    RăspundețiȘtergere